De aanvragen blijven explosief stijgen

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.

In het eerste halfjaar 2022 steunde Leergeld Amsterdam 2.331 unieke kinderen. Voor heel 2022 worden het als het zo doorgaat meer dan 4.000 kinderen, een stijging van ruim 50% ten opzichte van totaal 2.793 in 2021.

Aan de ene kant is dit pijnlijk. Want er zijn dus nog heel veel kinderen die de steun van Leergeld Amsterdam hard nodig hebben. Onze halfjaarcijfers 2022 laten bovendien duidelijk zien dat dit alleen kinderen zijn die zulke steun niet van de gemeente krijgen. Aan de andere kant is het verheugend dat de gezinnen er kennelijk goed in slagen om Leergeld Amsterdam te vinden.

Gelukkig konden we tot nu toe alle in aanmerking komende kinderen steunen, dankzij donaties van fondsen, bedrijven en particulieren. Heel veel dank daarvoor. Vanwege de explosieve groei van de aanvragen hebben we echter voor het eind van dit jaar nog een gat te vullen. We willen natuurlijk geen kinderen teleurstellen. We blijven dus zoeken naar funding. Heb je een idee, denk met ons mee.

Ideeën over werving van fondsen en donaties? Alle acties zijn welkom. Wil je overleg neem contact op met Coen Dresen, vicevoorzitter.

Direct doneren, klik hier om via de website een bestedingsdoel te kiezen of een betaalverzoek van de bank. Wij zijn blij met elk bedrag.