Rotary doneert opbrengst Hildo Krop route

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.

Niet alleen kwam de geweldige beeldhouwer Hildo Krops weer in de belangstelling te staan, tegelijkertijd haalden de leden van de fondswervingscommissie (Marie-José Bentinck, Andreas Kleyn en Cynthio Korlvinke) Van Rotary Amsterdam West geld op voor Stichting Leergeld Amsterdam. Daar zijn we heel blij mee!

Op 26 juni begon de route langs de beelden van Hildo Krop in het Apollo First hotel met het ophalen van de routebeschrijving. Hildo Krop (1884 -1970) was een van de belangrijkste beeldhouwers van de Amsterdamse School. De route was zowel lopend als fietsend af te leggen. Met een lengte van 5 kilometer zagen de deelnemers een selectie van speciaal uitgezochte Hildo Krop beelden in Amsterdam-Zuid. Na afloop was het mogelijk om een exemplaar van het fotoboek van Geert Snoeijer aan te schaffen, die de route op de gevoelige plaat vastlegde. Prof. Dr. Henk van Os, emeritus hoogleraar Kunstgeschiedenis en oud- directeur van het Rijksmuseum van Amsterdam schreef het voorwoord.

Het was een mooie dag waar met veel aandacht aan is gewerkt. Zo was er rekening gehouden met Covid-19 door de deelnemers op gespreide tijden te laten starten. Was en een kopje koffie en thee verkrijgbaar bij de start en finish en voor mensen die liever wilden fietsen was de route hierop aangepast. Chapeau voor de organisatie.

Door de deelname van velen is een mooi bedrag ingezameld en er druppelt zelfs nog een kleine extra bijdrage na. Vol trots reikte het hele Rotary team op vrijdag 24 september een mooie check uit aan Carolien de Jong, die momenteel als interim-manager voor Leergeld Amsterdam actief is.

We zijn heel blij dat de Rotary-club ook in 2022 aandacht aan Leergeld Amsterdam gaat besteden en zijn benieuwd naar de creativiteit van die inzamelingsactie.