Grumor, de griezèlligste groep 8 musical

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.

Corona heeft nog meer kinderen gelijke kansen ontnomen. 1 op de 4 kinderen kan niet meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten omdat er thuis geen geld is om dit te betalen. Om meer aandacht te vragen voor deze problematiek en voor het werk van Stichting Leergeld heeft Paul van Loon een groep 8 musical geschreven gebaseerd op de familie RIP, bekend van zijn boeken.

Grumor in groep 8
Als ambassadeur van Stichting Leergeld werkte de kinderboekenschrijver graag mee aan dit unieke project. Paul van Loon: “Mijn uitdaging was om een spannende en leuke groep 8 musical te schrijven die ook over armoede en sociale uitsluiting gaat. Mijn bijzondere familie RIP bleek daarvoor zeer geschikt. Stoere teksten en rockmuziek maken het eindresultaat gruwelijk griezèllig!” Dit heeft geresulteerd in Grumor in groep 8, de griezèlligste groep 8 musical voor scholen met lef.

Tweeledig doel

Met deze entertainende groep 8 musical heeft Stichting Leergeld een tweeledig doel. “Enerzijds willen we er voor zorgen dat zoveel mogelijk ouders de weg naar Stichting Leergeld weten te vinden. Anderzijds willen we scholen stimuleren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het feit dat álle leerlingen mee kunnen doen aan de activiteiten binnen hun school.Scholen kunnen op verschillende manieren die verantwoordelijkheid nemen, bijvoorbeeld door de kosten van extra activiteiten beperkt te houden, door zelf ‘een potje’ te creëren als vangnet voor kinderen uit minimagezinnen en door samen te werken met Stichting Leergeld. De 50-50 regeling voor het schoolkamp, zoals die in deze musical voorkomt, is daar een heel mooi voorbeeld van.”

Bestellen

Het musicalpakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, het script, de rolbeschrijving, de liedjes, instructievideo’s voor de zang en dans, een video met regieaanwijzingen, een kostuumplan, decorplan en make-up plan, posters én een speciale videoboodschap van Paul van Loon. Stichting Leergeld Amsterdam nodigt alle basisscholen in Amsterdam van harte uit om de musical te bestellen. Bestellen kan online op www.leergeld.nl/groep8musical. Stichting Leergeld vraagt hiervoor een donatie van € 150, bestemd voor het lokale werk van Stichting Leergeld Amsterdam. Scholen die vóór 1 januari 2021 bestellen, maken kans op de feestelijke premièrevoorstelling met een professionele regisseur én de aanwezigheid van Paul van Loon!

Meer informatie over de musical is te vinden op www.leergeld.nl/groep8musical